Sok otrzymywany jest wczesną wiosną z pni drzew brzozy i zbierany jest w okresie od pojawienia się pierwszych pączków na drzewie do czasu rozwinięcia się liści. Dodatek soku z granatu nadaje sokowi z brzozy delikatny czerwony kolor i orzeźwiający, owocowy smak. Sok z brzozy stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety i może być spożywany przez osoby w każdym wieku, również dzieci, bez ograniczeń ilościowych. Warto go pić zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym i w okresie przesilenia wiosennego.
DOCEŃ NATURALNY BRZOZOWY SMAK!
Pasteryzowany
Sok podlega procesowi pasteryzacji celem przedłużenia przydatności do spożycia. Jest to bezpieczna metoda, która zapewnia zachowanie świeżości produktu.
Bez dodatku cukru
Sok nie jest dodatkowo słodzony co oznacza, że zawiera naturalnie występujące w nim cukry.
Bez konserwantów
Sok nie zawiera konserwantów dlatego po otwarciu należy przechowywać butelkę w lodówce, nie dłużej niż 3 dni.
Składniki:
Sok z pnia brzozy (Betula pendula) (97,95%), koncentrat z soku z granatu (Punica granatum) (2%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza 100 ml produktu:
Wartość energetyczna (energia) – 43 kJ/10 kcal, tłuszcz – 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g, węglowodany – 2,5 g, w tym cukry – 1,8 g, białko – 0 g, sól – 0 g.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 3 dni.
Kraj pochodzenia:
A – Finlandia, B – Białoruś, C – Ukraina, D – Słowacja, E – Polska
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć