KUCHNIA ZDROWIA Erytrytol 1KG
Erytrytol to bezkaloryczny zamiennik cukru, który występuje naturalnie w niektórych owocach (winogrona, gruszki, melony, arbuz), warzywach i grzybach. Erytrytol ma postać przeźroczystych kryształków, lecz nie jest tak słodki jak tradycyjny cukier – osiaga około 60-80% jego słodyczy.
Erytrytol posiada niski indeks glikemiczny, dlatego jest odpowiedni dla osób z cukrzycą i insulinoopornością oraz dla tych, którzy chcą kontrolować swoją masę ciała. Można go stosować jako dodatek do żywności, w tym do napojów bezalkoholowych, wypieków domowych ciast, dżemów, galaretek a także jako słodzik do kawy i herbaty.
Wartości odżywcze w 100 g
- Wartość energetyczna – 0 kJ / 0 kcal
- Tłuszcz – 0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0g
- Węglowodany – 100g
- w tym cukry 0g
- Błonnik– 0g
- Białko – 0g
- Sól – 0g
Składniki: Erytrytol
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Chiny
✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).
✔️Wszystkie produkty pakowane są w wytrzymałe opakowania typu „doypack”, ze struną umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, tak aby po jego otwarciu produkt jak najdłużej zachował swoją świeżość.
✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.
✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.
✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.