Każda Nasza kawa zawiera ręcznie zbierane ziarna, pochodzące z ekologicznych obszarów, porośniętych pięknymi i zdrowymi krzewami kawowca. Nigdzie nie używa się tyle pestycydów, co przy zwykłej uprawie kawy. W naszej ich nie znajdziesz!
Ekologiczne ziarna, czysta natura – bez chemicznych dodatków i sztucznych nawozów. Dzięki temu, że wypalamy ją na miejscu, w małych porcjach, zawsze zachowuje swój wspaniały smak i aromat, a stopień wypalenia dobieramy indywidualnie – w zależności od jej gatunku i kraju pochodzenia. Wówczas w pełni możemy wykorzystać jej potencjał i uwolnić wszystkie nuty smakowo-zapachowe, drzemiące w każdym ziarenku. Wybierz swój ulubiony wariant, bądź eksperymentuj i mieszaj je ze sobą w dowolnych proporcjach. Stwórz własny, niepowtarzalny blend!
Kawa Peruwiański Flaming jest to kawą pochodząca z terenów znajdujących się na wschodnich zboczach Andów. Wilgotny równikowy klimat miesza się tam z zimnymi i suchymi górskimi wpływami. Kawa uprawiana jest na wysokości 1000 – 1800 m n.p.m., gdzie gleby są bardzo żyzne. Kawa Peruwiański Flaming, charakteryzuje się mocnym aromatem. Wspaniale łączy słodką łagodność z cytrusową kwasowością, dodatkowo zachwyca orzechowymi i czekoladowymi tonami, ozdobionymi karmelowymi, waniliowymi i cynamonowymi detalami. Nad filiżanką unosi się zapach kwiatów, owoców i czekolady. Kawa Peruwiański Flaming nie jest także pozbawiona lekkości, którą nadaje jej delikatne głębokie body.
Kawa ziarnista – smak i intensywny zapach zatrzymany na dłużej.
Suplement diety. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Zaleca się stosowanie urozmaiconej diety i prowadzenie zdrowego trybu życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników preparatu. Produkt przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu , w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić od światła i wilgoci.
Hibiskus suszony nazywany inaczej malwą sudańską, jest cenionym składnikiem kulinarnym i ziołowym, znanym ze swoich pięknych czerwonych kwiatów oraz charakterystycznego, kwaskowatego smaku przypominającego żurawinę. Jaskrawoczerwone płatki hibiskusa są nie tylko wizualnie atrakcyjne, ale także bogate w różnorodne składniki odżywcze i bioaktywne, w tym witaminę C, minerały oraz przeciwutleniacze.
Suszona natka pietruszki to wysokiej jakości przyprawa, otrzymywana z liści świeżej pietruszki, które są delikatnie suszone, aby zachować ich intensywny aromat. Jej głęboki, zielony kolor dodaje estetycznego uroku potrawom, zachowując jednocześnie większość walorów smakowych świeżej pietruszki. Suszenie jest procesem, który pozwala zachować wartościowe cechy pietruszki na dłużej, czyniąc ją dostępną i łatwą w użyciu przez cały rok.
Kawa zielona to kawa, której ziarna nie były poddawane procesowi palenia. Mielona kawa zielona to wyjątkowy produkt, charakteryzujący się intensywnym, zielonkawym kolorem oraz subtelniejszym smakiem i aromatem w porównaniu do tradycyjnej kawy palonej. Ziarna kawy zielonej są znacznie twardsze niż ziarna palone i po zmieleniu mają jasnozielony kolor. Smak kawy zielonej jest delikatniejszy i mniej goryczkowy, z wyraźnymi nutami roślinnymi i kwasowymi.
Suszona natka pietruszki to wysokiej jakości przyprawa, otrzymywana z liści świeżej pietruszki, które są delikatnie suszone, aby zachować ich intensywny aromat. Jej głęboki, zielony kolor dodaje estetycznego uroku potrawom, zachowując jednocześnie większość walorów smakowych świeżej pietruszki. Suszenie jest procesem, który pozwala zachować wartościowe cechy pietruszki na dłużej, czyniąc ją dostępną i łatwą w użyciu przez cały rok.
Hibiskus suszony nazywany inaczej malwą sudańską, jest cenionym składnikiem kulinarnym i ziołowym, znanym ze swoich pięknych czerwonych kwiatów oraz charakterystycznego, kwaskowatego smaku przypominającego żurawinę. Jaskrawoczerwone płatki hibiskusa są nie tylko wizualnie atrakcyjne, ale także bogate w różnorodne składniki odżywcze i bioaktywne, w tym witaminę C, minerały oraz przeciwutleniacze.
Zioła prowansalskie to klasyczna mieszanka aromatycznych ziół charakterystycznych dla kuchni południowej Francji, której nazwa nawiązuje do malowniczego regionu Prowansji. Ta wyjątkowa kompozycja składa się z suszonych ziół takich jak bazylia, oregano, tymianek, cząber, majeranek i rozmaryn, które łączą się, tworząc bogaty smak i aromat.