Melisa to zdecydowanie ulubiony zapach pszczół. Jest dzięki temu niezwykle popularna rośliną miododajna – stad zastępcze nazwy to rojownik, pszczelnik oraz matecznik. Jej listki zbieramy w czerwcu, tuz przed kwitnięciem. To właśnie wtedy posiadają one najbogatszy aromat. Melisa lekarska utrzymuje naturalną równowagę hormonalną ludzkiego ciała; wspomaga relaksację, psychiczne i fizyczne samopoczucie; pomaga utrzymać zdrowy sen.
Melisa najbardziej jest znana ze swoich właściwości uspokajających, które od dawna wykorzystywano w medycynie ludowej. Działanie uspokajające melisa zawdzięcza zawartemu w niej olejkowi eterycznemu. Napar z melisy łagodzi stany silnego zdenerwowania, nerwice, nadmierne pobudzenie, a także problemy z zasypianiem. Olejek melisowy działa również rozkurczowo i rozluźniająco - rozkurcza mięśnie gładkie przewodu pokarmowego, zatem można pić napar z melisy np. przy problemach ze wzdęciami.
Składniki: Ekologiczne ziele melisy 100%.
Masa netto 80g.
Kraj pochodzenia - Polska
5902020901921
1 Przedmiot
Suplement diety. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Zaleca się stosowanie urozmaiconej diety i prowadzenie zdrowego trybu życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników preparatu. Produkt przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu , w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić od światła i wilgoci.
Hibiskus suszony nazywany inaczej malwą sudańską, jest cenionym składnikiem kulinarnym i ziołowym, znanym ze swoich pięknych czerwonych kwiatów oraz charakterystycznego, kwaskowatego smaku przypominającego żurawinę. Jaskrawoczerwone płatki hibiskusa są nie tylko wizualnie atrakcyjne, ale także bogate w różnorodne składniki odżywcze i bioaktywne, w tym witaminę C, minerały oraz przeciwutleniacze.
Kawa zielona to kawa, której ziarna nie były poddawane procesowi palenia. Mielona kawa zielona to wyjątkowy produkt, charakteryzujący się intensywnym, zielonkawym kolorem oraz subtelniejszym smakiem i aromatem w porównaniu do tradycyjnej kawy palonej. Ziarna kawy zielonej są znacznie twardsze niż ziarna palone i po zmieleniu mają jasnozielony kolor. Smak kawy zielonej jest delikatniejszy i mniej goryczkowy, z wyraźnymi nutami roślinnymi i kwasowymi.
Hibiskus suszony nazywany inaczej malwą sudańską, jest cenionym składnikiem kulinarnym i ziołowym, znanym ze swoich pięknych czerwonych kwiatów oraz charakterystycznego, kwaskowatego smaku przypominającego żurawinę. Jaskrawoczerwone płatki hibiskusa są nie tylko wizualnie atrakcyjne, ale także bogate w różnorodne składniki odżywcze i bioaktywne, w tym witaminę C, minerały oraz przeciwutleniacze.
Zioła prowansalskie to klasyczna mieszanka aromatycznych ziół charakterystycznych dla kuchni południowej Francji, której nazwa nawiązuje do malowniczego regionu Prowansji. Ta wyjątkowa kompozycja składa się z suszonych ziół takich jak bazylia, oregano, tymianek, cząber, majeranek i rozmaryn, które łączą się, tworząc bogaty smak i aromat.
Zioła prowansalskie to klasyczna mieszanka aromatycznych ziół charakterystycznych dla kuchni południowej Francji, której nazwa nawiązuje do malowniczego regionu Prowansji. Ta wyjątkowa kompozycja składa się z suszonych ziół takich jak bazylia, oregano, tymianek, cząber, majeranek i rozmaryn, które łączą się, tworząc bogaty smak i aromat.