Proszek do pieczenia to niezastąpiony składnik, który sprawia, że ciasta i inne wypieki wyrastają, zyskując puszystą i lekką strukturę. Dodawany do ciast, naleśników, babeczek czy chleba, zapewnia im równomierne wyrastanie, a rezultatem są idealnie lekkie i dobrze napowietrzone wypieki. Jego niezawodne działanie czyni go podstawowym elementem w każdej kuchni.
⭐️ Zastosowanie
Proszek do pieczenia doskonale sprawdza się w różnorodnych wypiekach, takich jak ciasta, muffinki, naleśniki, gofry czy pieczywo. Jego szybkie i skuteczne działanie pozwala uzyskać perfekcyjną strukturę oraz gwarantuje równomierne wyrastanie, co czyni go niezbędnym składnikiem w każdej recepturze na wypieki.
Wartości odżywcze w 100 g:
- Wartość energetyczna – 439 kJ / 105 kcal
- Tłuszcz – 0,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
- Węglowodany – 22 g
- w tym cukry 0,1 g
- Błonnik– 0,8 g
- Białko – 2,8 g
- Sól – 0,16 g
Składniki: Difosforan disodowy, kwaśny węglan sodu, mąka pszenna
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
✔️Nasze produkty są pakowane w wysokiej jakości, wytrzymałe opakowania typu „doypack”, ze struną umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, tak aby po jego otwarciu produkt jak najdłużej zachował swoją świeżość.
✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.
✔️ Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.
✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.