Suplement diety BICAPS® COLLAGEN MAX zawiera 40 mg chrząstki kurczaka (w tym niezdenaturowany kolagen typu II), 360 mg L-proliny, 100 mg kwasu hialuronowego, 100 mg witaminy C, 100 μg witaminy K (K2 MK-7) oraz 50 μg/ 2 000 IU witaminy D (D3) w 2 kapsułkach bez żadnych dodatków.
- Naturalna kapsułka z pullulanu
- Pullulan jest otrzymywany w naturalnym procesie fermentacji.
- Przejrzysty skład
- Produkty nie zawierają sztucznych wypełniaczy, przeciwzbrylaczy i barwników, takich jak: stearynian magnezu, dwutlenek krzemu, dwutlenek tytanu itp.
- Pojemnik i etykieta z roślinnych surowców
SKŁAD PRODUKTU
Porcja dzienna- 2 kapsułki zawiera (referencyjna wartość spożycia %):
- Chrząstka kurczaka- 40 mg,
- w tym: kolagen- 10 mg,
- L-prolina- 360 mg,
- Kwas hialuronowy- 100 mg,
- Witamina C- 100 mg (133 %),
- Witamina K (K2 MK-7)- 100 μg (133 %),
- Witamina D (D3)- 50 μg/ 2 000 IU (1 000 %).
Składniki: L-prolina, kwas hialuronowy, witamina C (kwas L-askorbinowy), kolagen (chrząstka kurczaka), witamina K (mikrokapsułkowany menachinon-7), pullulan (otoczka kapsułki), witamina D (cholekalcyferol).
SPOSÓB UŻYCIA
Spożyć 2 kapsułki 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Ilość kapsułek w opakowaniu: 60.
Ilość porcji w opakowaniu: 30.
Zawartość opakowania netto: 19,5 g.
Zawartość 1 kapsułki netto: 325 mg.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Zalecamy zrównoważony sposób żywienia
i zdrowy tryb życia.
DZIAŁANIE
Suplement diety BICAPS® COLLAGEN MAX uzupełnia dietę w kolagen, L-prolinę oraz kwas hialuronowy.
L-prolina wchodzi w skład kolagenu i stanowi 30% tworzących go białek.
Kwas hialuronowy występuje między innymi w skórze i naskórku, tkance łącznej, chrząstce i maziówce stawowej.
Witamina C wspomaga produkcję kolagenu niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki.
Witaminy K i D pomagają w utrzymaniu zdrowych kości. Witamina D uczestniczy w prawidłowym wchłanianiu i wykorzystaniu wapnia oraz utrzymaniu jego prawidłowego poziomu we krwi.