Połączenie przebadanego klinicznie kolagenu typu II, witaminy C oraz proliny
- porcja zawiera 40 mg chrząstki kurczaka (w tym kolagen typu II), a także 540 mg L-proliny i 100 mg witaminy C
- kolagen przebadany klinicznie
- witamina C wspiera produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstki, skóry i zębów.
- prolina wchodzi w skład kolagenu i stanowi 30% tworzących go białek
BICAPS®:
✅To naturalne kapsułki wykonane z pullulanu, otrzymywanego w naturalnym procesie fermentacji. Proces produkcji pozbawiony jest surowców pochodzenia zwierzęcego, co umożliwia stosowanie produktu przez wegan i wegetarian.
✅Preparaty pozbawione sztucznych dodatków, wypełniaczy, barwników, przeciwzbrylaczy, takich jak dwutlenek krzemu, tytanu lub stearynian magnezu.
✅Pojemnik wykonany jest z odnawialnych, w pełni roślinnych surowców bez GMO, a etykieta, dzięki pełnej biodegradowalności, nadaje się do kompostowania.
Składniki: L-prolina, witamina C (kwas L-askorbinowy), pullulan (otoczka kapsułki), kolagen (chrząstka kurczaka).
Zalecana porcja dzienna (2 kapsułki) zawiera (%RWS):
- Chrząstka kurczaka – 40 mg
- w tym: kolagen – 10 mg
- L-prolina – 540 mg
- Witamina C – 190 mg (238%)
Sposób spożycia: Spożywać 2 kapsułki 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Przechowywanie: Chronić przed światłem, przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową.