Orzechy włoskie to uwielbiana na całym świecie przekąska bogata w białko, witaminy, minerały oraz zdrowe tłuszcze. Są dobrym źródłem błonnika pokarmowego, co sprzyja zdrowiu układu trawiennego. Ze względu na zawartość witaminy E będącej silnym przeciwutleniaczem, orzechy włoskie mogą mieć pozytywny wpływ na mózg, chroniąc go przed uszkodzeniami oksydacyjnymi.
Orzechy włoskie można spożywać jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do potraw, takich jak ciasta, musli, sałatki czy jogurty. Są również często stosowane jako składnik mieszanek orzechowych lub jako dodatek do deserów. Orzechy włoskie są nie tylko smaczne, ale również korzystne dla zdrowia i stanowią ważny element zdrowej diety.
Wartości odżywcze w 100 g
- Wartość energetyczna – 2869 kJ / 691 kcal
- Tłuszcz – 72g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,2g
- Węglowodany - 13,9g
- w tym cukry 4g
- Błonnik– 9,6g
- Białko – 9,2g
- Sól - 0,01g
Składniki: Orzechy włoskie łuskane
Uwaga: Produkt może zawierać łupinę lub jej fragmenty
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 5-25 stopni C
Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
✔️Nasze produkty są pakowane w wysokiej jakości, wytrzymałe opakowania typu „doypack”, ze struną umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, tak aby po jego otwarciu produkt jak najdłużej zachował swoją świeżość.
✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.
✔️ Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.
✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.