ALG PHARMA Morwa Biała to suplement diety wspierający zachowanie równowagi metabolicznej węglowodanów w organizmie. Zawarta w preparacie morwa biała posiada wiele prozdrowotnych właściwości, jednak polecana jest szczególnie osobom, które chcą zadbać o poziom glukozy we krwi. Suplement diety ALG PHARMA Morwa Biała polecany jest także w profilaktyce przeciwmiażdżycowej, a także jako środek wspomagający odchudzanie.
Morwa biała to suplement diety zawierający ekstrakt z liści morwy białej, która wspomaga utrzymanie równowagi metabolicznej węglowodanów w organizmie, w tym glukozy. Preparat przeznaczony jest dla osób dorosłych.
Przeciwwskazania Niewskazane dla: osób uczulonych na jakikolwiek składnik preparatu. Kobiety w ciąży i karmiące piersią: należy skonsultować się z lekarzem.
Skład 1 tabletka zawiera: Ekstrakt z liści morwy białej (Morus alba L.) DER 50:1 - 152 mg, w przeliczeniu na suszony liść - 7600 mg.
Składniki: substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; ekstrakt z liścia morwy białej (Morus alba L.) DER 50:1; substancja wypełniająca: fosforan dwuwapniowy; substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu.
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Suplement diety. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Zaleca się stosowanie urozmaiconej diety i prowadzenie zdrowego trybu życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników preparatu. Produkt przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu , w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić od światła i wilgoci.
Morwa biała (Morus alba) jest rodzajem drzewa owocowego pochodzącego z wschodniej i centralnej Azji. Owoce morwy białej są małe, słodkie i aromatyczne, przypominają smakiem nieco maliny lub figi. Morwa biała jest ceniona nie tylko za swój smak, ale także za swoje właściwości odżywcze. Owoce są bogate w białko w porównaniu do innych owoców i zawierają różne witaminy i minerały, takie jak witamina C, K, E, żelazo i potas. Morwy białe są również doskonałym źródłem błonnika.