Kupując Błonnik Witalny Plus kupujesz produkt wyprodukowany przez firmę farmaceutyczną gwarantującą jakość i bezpieczeństwo stosowania, a nie od pojedynczych osób lub firm posiadających jeden produkt niewiadomego pochodzenia.
Dobry w smaku z powodu zawartości Aceroli
Błonnik Witalny PLUS Acerola i FIBREGUMTM, to jedyny błonnik witalny na rynku wzbogacony o błonnik rozpuszczalny (FIBREGUMTM- błonnik akacjowy) oraz Acerolę.
Błonnik akacjowy znany jest z krajów afrykańskich, gdzie używany jest od stuleciu do utrzymania zdrowych jelit oraz odpowiedniej flory bakteryjnej. W dużej mierze z powodu dostarczania odpowiedniej dawki błonnika akacjowego mieszkańcy krajów afrykańskich utrzymuję swój układ pokarmowy w bardzo dobrej kondycji zaś zachorowalność na choroby układu pokarmowego są do 40% mniejsze niż u mieszkańców krajów europejskich.
Nasiona babki płesznik oraz łupina babki jajowatej poprawiają funkcje motoryczne jelit, ale nie są wstanie oczyścić jelita w ich zagłębieniach. Błonnik akacjowy jest rozpuszczalnym błonnikiem, który po rozpuszczeniu dociera do wszystkich zagłębień jelitowych skutecznie je oczyszczając.
Nasiona babki płesznik oraz Łuski babki jajowatej:
naturalny składnik roślinny,
przyczyniający się do poprawy perystaltyki jelit i regularnych wypróżnień poprzez zmiękczanie konsystencji treści jelitowej i zwiększenia jej objętości.
pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.
FIBREGUMTM
jest doskonałym źródłem rozpuszczalnego błonnika pokarmowego gwarantujący dotarcie i oczyszczenie wszystkich zagłębień jelitowych.
Posiada wysoką tolerancję pokarmową
Posiada przebadane klinicznie właściwości prebiotyczne
Fibregum ™ gwarantuje minimum 90% rozpuszczalnego błonnika na suchą masę
Nie ulega trawieniu, o wysokim ciężarze cząsteczkowym polisacharydu oczyszczonym przy użyciu wyłącznie metod fizycznych, czyli bez obróbki chemicznej lub enzymatycznej.
Udowodnione działanie bifidogeniczne
stymulacja produkcję krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych
Wysoka tolerancja dla jelit do 50g/day
Niska wartość kaloryczna
Bezpieczne dla zębów
Acerola (Malpighia Punicifolia) - owoce aceroli są jednym z najbogatszych źródeł naturalnej witaminy C. W 100 g owoców zawarte jest wielokrotnie więcej witaminy niż w popularnych pomarańczach i cytrynach.
Zawarta w ekstrakcie z owoców aceroli witamina C:
Wspiera prawidłowe wytwarzanie kolagenu, aby zachować prawidłowe funkcje skóry i naczyń krwionośnych
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1-2 miarki dziennie.
Porcję błonnika należy wymieszać w szklance wody i wypić. Jedna miarka (10 ml) błonnika to odpowiednik 6 gram produktu (sterylna miarka znajduje się w środku opakowania).
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zrównoważonej i zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Przed użyciem wstrząśnij opakowaniem!
Dla osób mających dietę ubogą w błonnik sugerujemy rozpoczęcie suplementacji po 1 miarce dziennie przez pierwszy tydzień, następnie dawkę należy zwiększyć do 2 miarek dziennie.
5902596935276
11 Przedmioty
Suplement diety. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Zaleca się stosowanie urozmaiconej diety i prowadzenie zdrowego trybu życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników preparatu. Produkt przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu , w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić od światła i wilgoci.
Morwa biała (Morus alba) jest rodzajem drzewa owocowego pochodzącego z wschodniej i centralnej Azji. Owoce morwy białej są małe, słodkie i aromatyczne, przypominają smakiem nieco maliny lub figi. Morwa biała jest ceniona nie tylko za swój smak, ale także za swoje właściwości odżywcze. Owoce są bogate w białko w porównaniu do innych owoców i zawierają różne witaminy i minerały, takie jak witamina C, K, E, żelazo i potas. Morwy białe są również doskonałym źródłem błonnika.