Suplement diety nie zawiera zbędnych: substancji wypełniających, adsorbentów, substancji wiążących, konserwantów, substancji powlekających, substancji poślizgowych.
Zawartość netto: 50 kapsułek / 31 g
Masa kapsułki: 620 mg
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia:1 kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku.
Porcja dzienna zawiera:
Spirulina hawajska Pacifica® - 3000 mg
w tym:
białko - 1680 mg
beta karoten - 6 mg
równoważnik retinolu witaminy A - 1000 µg (125% RWS)
witamina B12 - 9 µg (360% RWS)
Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Przechowywanie: w temperaturze poniżej 25°C, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią.
Producent: Medverita Group Paulina Schroeder ul. Smolki 5/LU5 Kraków 30-513
5900718340984
5 Przedmioty
Suplement diety. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Zaleca się stosowanie urozmaiconej diety i prowadzenie zdrowego trybu życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników preparatu. Produkt przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu , w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić od światła i wilgoci.
Chlorella to jednokomórkowa, słodkowodna alga, która przez wieki była ceniona za swoje wyjątkowe właściwości zdrowotne. Ze względu na jej zdolność do szybkiego wzrostu i gromadzenia energii słonecznej, chlorella jest jednym z najbogatszych źródeł chlorofilu oraz innych ważnych składników odżywczych. Suplement diety w formie tabletek z chlorellą stanowi skoncentrowane źródło tej cennej algi, ułatwiając włączanie jej zdrowotnych korzyści do codziennej diety.
Spirulina to niebiesko-zielona alga o spiralnym kształcie, która przez wieki była wykorzystywana w wielu kulturach ze względu na swoje niezwykłe właściwości zdrowotne. W naturalnym środowisku rośnie w ciepłych, słodkowodnych jeziorach o wysokim pH. Współczesne badania potwierdzają jej bogactwo w kluczowe składniki odżywcze, czyniąc ją jednym z najbardziej cenionych superfoods na świecie.